dimecres, 4 de novembre del 2015

La parella

Estem il·lusionats! Des del principi entrava en els nostres plans el fet de tenir fills, ara per fi som una família. Els nostres fills ens omplen d'alegria ens sentim realitzats, cada dia aprenem coses al seu costat...

Però, un dia estem asseguts al sofà i ens adonem que qui tenim al costat és un/a desconegut/da. Les nostres converses des de fa uns anys giren al voltant de l'escola, les extraescolars, els deures, les festes d'aniversari,... Què ha passat?

És important que dins la família trobem el nostre temps en exclusiva amb els fills (espais on cada un per separat es senti valorat i especial), temps en exclusiva amb nosaltres mateixos (per cuidar-nos i fer el què necessitem) però també temps en exclusiva amb la parella.


L'arribada dels fills fa que la vida es torni  més complexa, al dia a dia s'hi afegeixen una sèrie d'activitats que fa que les hores del dia semblin escurçar-se, i correm el perill que la parella sols trobi el seu espai en les "estones que sobren". Per què això no passi hem de reformular la nostra vida de parella, potser deixar que la programació prengui espai a la improvització, però sols així podrem assegurar els nostres espais de romanticisme.


Idees per "no perdre la xispa"...

  • Calendari de parella

Feu-vos un calendari per apuntar les vostres cites (i complir-les!). Podeu apuntar-hi des de poder escapar-vos un cap de setmana, anar a dinar o sopar sols, preparar una vetllada especial a casa mentres els nens dormen...

  • "Val per..."

Cada un de vosaltres té un talonari de paper amb diferents "val per...". Cada membre de la parella podrà gastar els seus vals quan vulgui.
Algns exemples de vals: Val per què et faci el teu dinar preferit, per portar-te l'esmorzar al llit, per un massatge amb olis, per una passejada on tu vulguis, per una abraçada ben forta... Imaginació al poder!


  • Notes d'agraïment

Encara que la nostra vida no ha de dependre del reconeixement dels altres, a tots ens agrada que en algun moment ens reconeguin les coses que fem per la família i/o parella. Res més simple que trobar-nos un "post-it" al mirall agraïnt un gest que hem fet per l'altre: "Gràcies per escoltar-me", "Gràcies per fer-te càrrec de la situació quan jo no podia", "Gràcies per ser al meu costat",...

  • Mostrar les emocions

Sembla que amb el temps que fa que estem junts l'altre ja hauria de saber com ens sentim, si una cosa ens agrada o si una altra ens molesta,... Però a vegdes donar per suposades les coses ens pot dur a errors i malentesos.
Expressem a la parella les nostres emocions, exterioritzem com ens fan sentir les coses que fa. D'aquesta manera la parella ens entendrà millor, serà capaç de mantenir o rectificar una acció, podrem parlar-ne,..
I també, molt important, els nostres fills s'adonaran que és bo expressar el què ens passa i aprendran a fer-ho ells també.

  • Què m'agrada de tu?

De ben segur que la nostra parella reconeix en nosaltres unes virtuds que, a vegades, ni nosaltres reconeixem com a tals. Un bonic detall per la parella és dir-li aquestes coses que ens agraden d'ella. Podem simplement fer un llistat en un paper, podem anotar-ne de tant en tant una al mirall de l'habitació, li podem deixar en un paper sota el plat de l'esmorzar,...

  • "T'estimo"

Encara que ens sembli obvi. Dir a la parella que l'estimem ens ajuda a sentir-nos hi units. Podem inventar mil maneres de dir-ho: De paraula, deixant un paperet a la bossa de la feina, per wasap, amb una postal amagada en un llibre, en un cartell a la porta,... Però no deixem passar un dia sense dir-ho i mostrar-ho!


Tot això són petites idees que ens poden ajudar a buscar i trobar un espai per la parella en el dia a dia. Nosaltres ho agraïrem, la nostra parella ho agrairà, i els nostres fills també! Cuidant-nos com a parella ens sentirem millor i això ho notaran els nostres fills. A més, que els estarem donant un model de parella basat en el respecte i en l'amor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada