divendres, 22 de gener del 2016

Bons moments en família. (Alegria)

L'alegria és una de les nostres emocions bàsiques. És una emoció que ens genera benestar, que ens impulsa a moure'ns a ser constructius, emprenedors,...
A continuació us passo algunes activitats per fomentar l'alegria en família i per ser conscients dels bons moments que vivim quan estem alegres...

"El sobre de l'alegria"

Res més senzill que fer un sobre ben xulo decorat entre tots. A dintre farem un llistat d'activitats per fer a casa que fomentin moments d'alegria. Tots podem escriure les nostres idees:
  • Festa de pessigolles
  • Ballem tots junts
  • A veure qui fa riure a l'altre
  • Contacontes bromista: Comencem a explicar un conte que coneguem i mentre l'expliquem ens inventem trossos i/o els canviem per frases que ens facin gràcia.
  • Expliquem acudits
  • Disbauxa de coixins
  • Passar-nos globus i intentar que no toquin al terra
  • Imitar a un altre de la família
  • Fer cares divertides davant del mirall
  • ...



"Coses que m'agraden..."

Posem un full en un lloc visible de la casa amb el títol "Coses que m'agraden...". Durant la setmana anem anotant coses que ens han passat que ens hagin agradat tant de nosaltres mateixos com de la nostra família.  Fixem un dia a la setmana per llegir la llista. Segur que hi ha coses que ens sorprendran.
Els papers els podem anar arxivant i guardant, amb el temps ens agradarà rellegir-los i recordar-los!

"Capsa dels bons moments"

Busqueu una capsa de sabates buida. Pinteu-la, decoreu-la, transformeu-la entre tots. Serà la capsa familiar dels bons moments.
Al llarg de l'any anirem ompint la caixa amb experiències familiars positives: si anem junts al cine o al teatre hi podem posar les entrades, si fem una excursió podem recollir una pedra que ens agradi o una fulla, si anem a una festa podem posar una foto,... Serà bonic recordar-los de tant en tant. Fins i tot a final d'any podem recollior-los en un àlbum.



Somriures per començar el dia

Despertem-nos amb temps, les presses són males companyes...
Poc a poc ens anem estirant i desitgem-nos un bon dia porsar música alegre i ballant, fent-nos pessigolles, fent-nos riure,...


Paraules dolces per anar a dormir

No anem a dormir enfadats o de mal humor. La nit és un moment màgic de tranquil·litat, de confidències a cau d'orella, de contacte, de somriures... De deixar el rellotge aparcat.
Podem acabar el dia expressant als altres membres de la família una cosa que ens hagi agradat d'ells o un agraïment per algun motiu, paraules dolces que ens ressonaran en els somnis.
Sovint fem coses i ignorem el valor que poden tenir pels altres, verbalitzant-les aprendrem a ser agraïts, a buscar els aspectes positius dels altres membres de la família i alhora ens agradarà escoltar què els agrada i ens valoren els altres.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada