dimarts, 6 de novembre del 2018

Llibre: El gran llibre dels Super Poders

Aquest llibre el va trobar el pare de les llunetes en una llibreria i no es va poder resistir.



És un llibre en el que a cada doble pàgina hi ha un petit text on, per un cantó s’explica el superpoder d’un personatge, i per l’altre hi ha un preciós dibuix que l’il·lustra. Els superpoders que surten al llibre són, per exemple, la música, l’atenció, la curiositat, l’organització,... fins arribar a un total de 18.
Els protagonistes són nens i nenes, això ajuda a que sigui més fàcil identificar-te amb ells.

A la part de darrera surt un llistat amb tots els superpoders de que parla el llibre per tal de que marquis quins són els teus, i també una pàgina final perquè anotis més superpoders que tens, ja que tots no en tenim sols un i n’hi ha molts que no surten al llibre!


És un llibre per treballar conceptes com:

Autoconeixement: Quins són els nostres superpoders? Què ens ho fa creure? Sempre hem tingut els mateixos? Quines són les nostres debilitats? Com podem compensar-les?

Autoestima: tots ens podem sentir identificats, almenys parcialment, en algun dels superpoders dels llibre. O, podem ser capaços a través dels exemples dels diferents relats, de trobar quin és el nostre/s superpoder/s. Tots som únics i tenim valor.
També remarcar que no tots hem de tenir tots els superpoders, que el fet de no tenir un superpoder no ens fa menys valuosos.

Diversitat: Els superpoders poden ser molts diferents uns dels altres però entre tots ens complementem. Si som respectuosos i empàtics els uns amb els altres serem capaços d’enriquir-nos i això facilitarà el treball en equip.

Els superpoders no són permanents ni estàtics: Com a adults amb més trajectòria vital, podem mostrar amb el nostre propi exemple que hi ha superpoders que es poden aprendre i que podem anar millorant en unes habilitats al llarg de la vida si practiquem i hi donem valor.

Coeducació: Els superpoders que surten al llibre s’atribueixen indiferentment a nens i nenes, fugint d’estereotips.

Fugir de les etiquetes: És important parlar amb els nens i nenes de que és bonic tenir superpoders, però que també és important que determinats superpoders no ens condicionin a actuar sempre sota la pressió del nostre superpoder. És important que els altres no ens etiquetin i que no ens etiquetem a nosaltres mateixos (tot i que el meu superpoder sigui l’optimisme igual tindré moments en que no em sentiré així, tot i que el meu superpoder sigui l’organització igual estarà bé de tant en tant deixar-me anar en aquest aspecte,...).


Per acabar dir que les il·lustracions són fantàstiques, càlides i un complement perfecte al text. L’observació de les il·lustracions pot donar peu a estones de conversa!

El gran llibre dels SUPER PODERS
Text: Susanna Isern
Il·lustracions: Rocio Bonilla
Editorial Flamboyant 2017
ISBN 978-84-947173-8-3
Edat: A partir dels 4-5 anys

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada