dijous, 29 de març del 2018

Activitats. Emocions en família


Molts de nosaltres som d’una generació en què l’educació emocional gairebé no existia, en la que el tema emocional quedava en un racó i se’n parlava poc o gens. A les xerrades sempre dic que el fet de ser pares ens brinda l’oportunitat de canviar aquesta dinàmica amb els nostres fills i en nosaltres mateixos.

Us deixem 3 activitats que hem fet aquests dies, aprofitant les vacances de setmana santa. 
(les imatges de les emocions són del set de segells de les 10 emocions d’akros)

EMOCIONS I CONTES

Agafem llibres que ens agradin de la prestatgeria dels contes i, a mesura que els anem llegint, intentem identificar quines són les emocions dels diferents personatges, què ens ho fa notar, com ens sentiríem nosaltres en el seu lloc,...




INVENTEM HISTÒRIES AMB EMOCIONS

Amb les cares de les emocions inventem històries en què els diferents personatges passin per les diferents emocions.
Tant que nosaltres diguem l’emoció i els nens hagin d’inventar la història, com que nosaltres inventem una història en funció de les emocions que ens diguin.
Amb més grans podem jugar a identificar si les emocions són adequades a la situació i veure quina seria l’emoció més adequada a la situació.



PINTEM EMOCIONS

Les emocions es poden expressar de maneres molt diverses. Agafem pinzells, pintures i paper, deixem-nos anar i representem d’una manera pictòrica alguna de les emocions bàsiques.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada